TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 12 » Speltips: Häcken - Elfsborg

Speltips Häcken – Elfsborg 3/7

Det är en häftig match som kommer att äga rum på Bravida Arena i Göteborg under söndagen. Häcken har inlett säsongen strålande och ser närmst ostoppbara ut. Men Elfsborg är ett bra lag ska inte underskattas. Lyckas något lag vinna? Det återstår att se.

Häcken ser ruggigt starka ut med Alexander Jeremejeff i laget

Att Häcken i skrivande stund leder Allsvenskan efter 11 omgångar beror till stor del på Alexander Jeremejeff finns i laget. Han har nämligen gjort 10 mål och tre assist, vilket är ett otroligt facit som är ovanligt att se. Efter hans succé har rykten dock börjat omgärda spelare och det återstår att som Häcken lyckas övertyga honom att stanna säsongen ut. Om han skulle stanna blir Häcken en allvarlig utmanare till att vinna guldet – för första gången i klubbens historia. Häcken kommer till denna match med en fin form där klubben inte har förlorat på sina elva senaste matcher, vilket med största sannolikhet gör att både ledare och spelare har gott om självförtroende. Det kommer dock bli en tuff match med Elfsborg som sällan gör en dålig match. Häcken tappade en tvåmålsledning sent i matchen mot Hammarby senast. Kan laget studsa tillbaka till vinnarspåret?

Elfsborg jagar toppen och skulle må bra av en vinst

Elfsborg har inte på något sätt gjort en dålig inledning på säsongen. För tillfället ligger klubben på en sjunde plats i tabellen med sina 18 poäng, vilket får ses som godkänt (eller mer). Man har dock inte gjort samma succé som Häcken, men en vinst i denna match skulle minska gapet till topplagen. Även Elfsborg kommer till denna match med fin form där laget har vunnit tre av sina fem senaste samt spelat en oavgjord. Vad som har kännetecknat laget denna säsong är det effektiva spelet framför mål. Klubben har nämligen gjort 23 mål vilket är tredje bäst av samtliga lag. Även defensiven har varit stabil och Borås-klubben har bara släppt in 12 mål på de 11 inledande matcherna. Med andra ord är Elfsborg en stabil klubb som kan sätta käppar i hjulet för vilket lag som helst för tillfället.

Vad talar för respektive klubb?

Häcken kommer till denna match som knappa favoriter. Spelmarknaden tror alltså på en jämn tillställning där vilket lag som helst kan vinna. Jag skulle dock säga att det mesta talar för att Häcken ändå vinner. Förutom att Häcken leder ligan och ser allmänt starka ut har klubben trots att Allsvenskan hittills bästa spelare i Jeremejeff. Matchen spelas även på Bravida Arena i Göteborg där Häckens fans kommer finnas på plats. Det som talar för Elfsborg är att klubben har sett stabila ut och har ett fint facit mot Häcken rent historiskt. Det är ändå två jämna fotbollslag som möter varandra och Elfsborg har absolut goda möjligheter till faktiskt vinna så länge laget har rätt dag. Jag gissar på att detta blir en jämn match, men att Häcken tar det i slutändan.

Häcken fem senaste:

Hammarby – Häcken, 2-2

Örgryte – Häcken, 2-2

Häcken – Halmstad, 2-0

Sarpsborg – Häcken, 1-4

Häcken – Sirius, 4-3

Elfsborg fem senaste:

Elfsborg – Varbergs, 4-1

Elfsborg – Helsingborg, 1-0

Norrköping – Elfsborg, 2-2

Elfsborg – Göteborg, 3-1

Sirius – Elfsborg, 2-0

Skyttekungen fortsätter ösa in mål

Det är svårt att inte imponeras av Alexander Jeremejeffs inledning på Allsvenskan detta år. 10 mål och tre assist är smått otroliga siffror. Dessutom är det många klubbar ute i Europa som har fått upp intresset för spelaren, vilket borde öka motivationen hos honom att visa ännu mer. Mitt speltips blir att Alexander Jeremejeff gör mål i matchen.

Oddset på 2.14 på att Alexander Jeremejeff gör mål i matchen hämtar vi hos Betinia!