TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 12 » Speltips: Djurgården - Hammarby

Speltips: Djurgården – Hammarby 3/7

Under söndagen bjuds vi på en riktigt häftig match när Djurgården och Hammarby ska göra upp om tre poäng. Både lagen ligger i toppen av tabellen och har inlett säsongen på ett bra sätt. Det är en mycket viktig match för båda lagen där en förlust skulle göra ont för respektive lag.

Djurgården har hittat formen efter den svajiga inledningen

Djurgården är ett lag som alltid förväntas vara med och slåss i toppen av Allsvenskan, vilket klubben har gjort efter tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs intåg. I dagsläget har Djurgården lika många poäng som Hammarby – fast med en match mer spelad. De blårandiga inledde dock säsongen relativt svagt där oavgjorda matcher varvades med förluster. Men under de senaste månaderna har Djurgården steppat och upp kommer till denna match med enbart en förlust på sina åtta senaste. Det ska även sägas att DIF har en fin hemmafacit med fem vinster på de sex senaste inför hemmapubliken. Nu väntar dock en riktigt tuff match mot stadsrivalen Hammarby. Djurgården kommer till matchen med en mycket övertygande vinst senast där Sundsvall fick se sig besegrade med hela 2-5. Värt att poängtera är att samtliga offensiva spelare i Djurgården gjorde mål i denna match.

Hammarby har tappat något efter den otroligt starka inledningen

Till skillnad från Djurgården har Hammarby istället spelat något sämre de senaste veckorna och tappat poäng i viktiga matcher. Som vi alla vet inledde Bajen denna säsong otroligt starkt och ledde Allsvenskan överlägset efter ett par omgångar. Hammarby har faktiskt bara en vinst på sina sex senaste matcher i ligan, vilket förmodligen svider hos både spelare och ledare. Det är dock länge kvar av säsongen och de gröna från söder är fortfarande en av de stora favoriterna till att vinna Allsvenskan senare i år. Tyvärr lämnade publikfavoriter och stortalagen Williot Swedberg klubben efter matchen senast – ett tapp som kan komma att bli jobbigt för Hammarby då han var lagets främsta målskytt hittills. Om tränaren Cifuentes lyckas få spelarna att vända på den negativa trenden kan Hammarby komma att bli riktigt farliga för övriga klubbar i år.

Vad talar för respektive klubb?

I stora matcher burkar hemmaplansfördelen och publiken spela en stor roll, men dessa två lag delar ju på samma arena och bör inte ha någon vidare stor påverkan. Vad som talar för Djurgården är att man har hittat formen och ser riktigt starka ut för tillfället. Segern mot Sundsvall var en riktigt fin genomförd match där man kunde gjort ännu fler mål. För Hammarbys del kan den sena upphämtningen mot Häcken senast göra att moralen inom truppen är hög. Bajen hämtade nämligen upp ett 0-2 underläge under matchens senaste 10 minuter. Det är svårt att säga vem som är favorit i denna match. Jag tror att det blir en mycket jämn tillställning där båda lagen har goda möjligheter till att vinna.

Djurgården fem senaste:

Sundsvall – Djurgården, 2-5

Sirius – Djurgården, 3-3

Djurgården – Varbergs, 4-0

Kalmar – Djurgården, 1-0

Djurgården – Malmö, 4-0

Hammarby fem senaste:

Hammarby – Häcken, 2-2

Öster – Hammarby, 1-2

Jönköpings Södra – Hammarby, 0-0

Värnamo – Hammarby, 1-0

Hammarby – Malmö, 0-1

Vi bjuds på en underhållande match med många chanser och mål

Ett stockholmsderby innebär oftast fin underhållning oavsett tabelläge. Jag tror att vi kommer få se en match i högt tempo med många målchanser och därmed många mål. Båda lagen har trots allt varit målglada i inledningen på Allsvenskan. Mitt speltips blir att matchen slutar med över 3,5 mål.

Vi lägger spelet på att det blir över 3.5 hos Betinia till oddset 2.85