TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 12 » Speltips: AIK - Mjällby

Speltips: AIK – Mjällby – kontrollerad seger väntar

Det blir svartgult mot gulsvart när Mjällby gästar nationalarenan och AIK på lördagen. Det väntas bli tryck på läktarna och pressen att ta 3 poäng kommer att vara tydlig.

AIK kommer från ett oväntat kryss borta mot Degerfors.

Djurdjic mål borde nog ha blåsts av för offside, men Gnaget var rätt bleka i matchen och Seb Larssons avstängning påverkade nog mer än många hade trott.

Kristoffer Nordfeldt räddade Gnaget ett par gånger och det var inte långt ifrån att AIK skulle åka ifrån Stora Valla med en förlust i bagaget.

Nu är det istället hemmamatch och Larsson är tillbaka medan en annan Larsson har tackat för sig. Jordan tackades av efter matchen mot Degerfors efter att hans låneavtal gått ut, återstår att se vart han hamnar härnäst.

John Guidetti är som bekant klar för AIK men han är inte redo för spel före 15 juli, så det dröjer ett tag till där.

Mjällby tog ett hedersamt kryss hemma mot Norrköping i veckan, efter att legat under med 1-0 fram till minut 78 då nigerianen Silas Nwankwo satte kvitteringen efter en hörnsituation. Med det resultatet är Mjällby alltjämt obesegrade på Strandvallen.

Bortafacit är desto sämre för blekingarna som har 4 poäng på 5 bortamatcher. Vinsten kom mot Elfsborg tidigt under säsongen.

Speltips AIK – Mjällby

Vi tror på en stark AIK-reaktion här. Krysset mot Degerfors må vara hänt, men det fick nog många att klia sig lite i huvudet. Hemma på Friends blir det en helt annan sak och man känner sig trygga med 16 poäng på 6 spelade matcher hemma. Endast två insläppta mål säger sitt med, de två kom senast mot Sirius, innan dess hade man hållit nollan mot lag som Malmö, Djurgården och Blåvitt.

AIK är stora favoriter till segern här och raka 1:an ger runt 1,45 gånger pengarna. Krysset ger 4 gånger pengarna och en bortaseger ger 8,5 gånger pengarna. Sett till statistiken så känns det som att oddsen ligger rätt.

Vi tänker oss en AIK-seger med 2-0 eller 1-0. Kontrollerat och hållen nolla. Vi har nosat fram ett kombospel med 1 + Under 3,5, alltså AIK-seger och under 4 mål i matchen som ger 1,90 gånger pengarna.

AIK att vinna och hålla nollan är också intressant, vi hittar den till 2,10 gånger pengarna.

Du hittar oddsen hos Betinia.