TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 11 » Speltips: Sundsvall - Djurgården

Speltips: Sundsvall – Djurgården 26/6

Djurgården åker upp till Sundsvall i en match som känns rätt given på förhand. Har uppehållet gynnat skadedrabbade Sundsvall?

Sundsvall – lite vila gör susen?

Bortalaget är stora favoriter och en Djurgårdsseger ger 1,4 gånger pengarna. Hemmalaget ger hela 8,2 gånger pengarna vilket är otroligt högt, men det säger väl en del om hur svagt laget från Norrland har presterat. Det har i princip varit ihåligt och enda gångerna det blivit något andrum är när man lyckats få ner en boll på Pontus Engblom på topp.

Lite kul kuriosa inför matchen: Robert Lundström, Pontus Engblom, Rasmus Lindkvist, Saku Ylätupa har alla spelat i AIK, så de är nog extra taggade med tanke på motståndet.

Sundsvalls säsongsstart har inte varit något annat än usel. Lyckligtvis finns det ett par andra dåliga lag som gör att det alltjämt finns hopp för Giffers att klara kontraktet. Inför matchen mot Mjällby gick man ut med att man har mer eller mindre rannsakat sig själva och att fansen skulle få se på ändring mot Mjällby. Om det fungerade eller inte låter vi vara osagt, men de vann med 2-0. Därefter blev det en bortaförlust mot IFK Göteborg innan man gick på ledighet.

Laget har varit skadedrabbat och i princip varje match har någon spelare från startelvan gått sönder eller saknats så det här uppehållet kom lägligt.

Första segern på bortaplan för Djurgården?

DIF har ännu inte vunnit på bortaplan, vilket är anmärkningsvärt för ett lag som ligger på fjärdeplatsen. Sett till en tabell med endast bortamatcher ligger man i botten med två kryss och tre förluster på fem matcher. Motståndet har varit Mjällby, Göteborg, AIK, Elfsborg och Kalmar. Visst, lite annan dignitet på motståndet där jämfört med söndagens motståndare, men likväl så är 1,4 lite för lågt för att det ska vara spelbart.

1 juli närmar sig med stormsteg och lånet Haksabanovic lär göra sin sista match för Djurgården här. Den talangfulle kantspringaren är utlånad från Rubin Kazan, men det återstår att se vad som händer med spelarna som tillhör den ryska ligan. Sead själv har öppnat upp för att stanna i den blårandiga dressen.

Apropå silly, det har snackats en del i Djurgårdslägret om en Marcus Danielson in eller en Albin Ekdal, men det är bara spekulationer. Det skulle vara ruggiga förstärkningar om så skulle ske.

Speltips Sundsvall – Djurgården

Djurgården har som sagt inte vunnit borta än, och ska helt klart vara favoriter, men oddset 1,4 lockar inte. Kikar vi på överspelet är det rätt svaga odds där med, då Djurgården bara gjort ynka 1 mål på 5 matcher borta.

Djurgården har hållit nollan i 3 av sina 4 senaste matcher och man har släppt in minst antal mål i ligan (8 st).

Därför väljer vi att spela Djurgården att hålla nollan till 2,1 gånger pengarna. Du hittar oddset hos Betinia.