TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 11 » Speltips: Mjällby - Norrköping

Speltips: Mjällby – Norrköping 26/6

På söndag åker Norrköping ner till Blekinge för att möta Mjällby på Strandvallen. De två lagen parkerar på plats 8 respektive 9 och på förhand så känns det som att en rockad mellan de två lagen i tabellen är trolig.

Mjällby – som bäst hemma

Mjällby ska dock inte underskattas. Blekingelaget smög med i toppskiktet under inledningen av säsongen, därefter började man åka på en del nitar. Men faktum är att de ännu inte har förlorat på hemmaplan, där de har lyckats vinna tre matcher och kryssat två. Lyckas hålla den nollan intakt även efter söndagens match?

Mjällbys målproduktion imponerar inte. 10 mål på 10 matcher är facit och målen är fördelade på sex spelare, med nigerianen Silas Nwankwo i täten med sina tre mål inför uppehållet. Å andra sidan behöver man inte göra så många mål om man inte släpper in många mål heller. Endast 9 insläppta bollar förklarar saken, vilket är lika många som Malmö och Kalmar (9) och ett mer än Djurgården och Bajen (8),

Kan Norrköping fortsätta med formen?

Norrköping inledde Allsvenskan riktigt svagt med tre inledande förluster, och det var inte långt ifrån att tränare Rickard Norling skulle hänga löst. Men så i just rätt tid så började poängen trilla in, och sett till formen på fem senaste matcherna innan uppehållet, så är Peking topp-3 bakom Häcken och AIK med resultatraden tre vinster, en oavgjord och en förlust.

Pekings bortafacit är dock sisådär, två vinster och tre förluster. Dock är förlusterna mot Stockholmslagen AIK, Djurgården och Hammarby och det är inte direkt en katastrof att förlora borta mot de lagen för ett lag som Norrköping.

Filip Dagerstål lär göra sin sista match här, då han är utlånad från ryska ligan. Det är dock möjligt att han förlänger, men situationen med spelare som vanligtvis huserar i Ryssland är mycket oklar. Något som däremot är klart är att Ishaq Abdulrazak säljs till Anderlecht.

Speltips Mjällby – Norrköping

Som tidigare nämnt så har Mjällby ännu inte förlorat hemma. Dock så är deras form innan uppehållet lite tveksam och på nedåtgående.

Sett till att Mjällby kanske har överpresterat under sin vårsäsong och Norrköping definitivt underpresterat, så känns det som att Norrköping kan spräcka Mjällbys fina hemmafacit här. Norrköping ska vara det bättre laget här och de ska klättra vidare uppåt i tabellen.

2,14 tycker vi är ett fint odds på en Norrköpingsseger. Vi lägger en slant på en bortaseger helt enkelt. Du hittar oddset hos Betinia.