TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 11 » Speltips: Malmö FF - Helsingborg

Speltips: Malmö FF – Helsingborg 27/6

Det blir en bekväm match för Malmö i omstarten av Allsvenskan när krislaget Helsingborg kommer på besök. HIF ligger som bekänt sist i tabellen medan Malmö är placerade på den övre halvan. Men Malmös inledningen på säsongen har inte gjort många fans nöjda och det är på tiden att laget rycker upp sig.

Malmö har inlett svagt och behöver hitta formen

Malmö har börjat årets upplaga av Allsvenskan relativt svagt om man ser till vilka spelare som finns i truppen. Efter 11 omgångar har laget skrapat ihop 18 poäng, vilket gör att man ligger på en femte plats i tabellen. Med Malmös mått mätt är detta för dåligt och det gäller att de himmelsblå börjar vinna sina matcher om man vill vara med och slåss om guldet senare i år. Ni som har följt Allsvenskan de senaste säsongerna dock igen detta – Malmö börjar dåligt för att sedan slakta allt i sin väg för att till slut ta hem guldet. Om det händer även denna säsong återstår att se, men det finns mycket som måste förbättras i Malmös spel om man vill vara med i titelstriden på allvar. Lägligt nog ställs man mot enklaste möjliga motstånd i omstarten av säsongen, nämligen jumbon Helsingborg. Får vi se ett Malmö som har hittat formtoppen under måndagen? Det återstår att se.

Helsingborg är i kris och behöver få något att hända

Precis innan landslagsuppehållet gick Helsingborg ut och gjorde det officiellt att man sparkar huvudtränaren Jörgen Lennartsson. Nu när Allsvenskan är tillbaka är det den gamla publikfavoriten Alvaro Santos som leder laget. Om detta innebär någon omedelbar effekt återstår att se, men känslan är att det inte kan gå mycket sämre. Förmodligen kommer Helsingborg ge Santos ett par matcher för att försöka vända på den negativa trenden. Om resultaten inte blir bättre är oddsen rätt låga på att även han får gå. På 11 matcher har HIF enbart skrapat ihop fem ynka poäng med en målskillnad på 9:16. Det stora problemet för helsingborgarna är målskyttet. Men om lagets stora stjärna och lagkapten Van der Huurk kan hitta målet igen finns det goda möjligheter för Helsingborg att knipa ett par poäng här och där. Hursomhelst, Helsingborgs inledning på säsongen har varit allt annat än bra och är i STORA behov av poäng. Förmodligen blir det inga pinnar mot ett hemmastarkt Malmö under måndagen.

Vad talar för respektive klubb?

Malmö kommer givetvis till denna match som megastora favoriter och i stort sett allt talar för att Malmö plockar tre enkla pinnar här. Hemmaplan, utvilade spelare och fansen i ryggen – nja allt annat än vinst vore katastrof för de himmelsblåa. För Helsingborgs del kan möjligen tränarbytet ge någon form av effekt, vilket de ofta gör. Men chansen att helsingborgarna skulle gå och vinna får ses som obefintlig. En poäng för HIF skulle vara oerhört stort. Jag tror att Malmö kommer dominera denna match fullständigt och vinna komfortabelt. Om jag har rätt? Det återstår att se. Degerfors fem senaste:

Malmö fem senaste:

Degerfors – Malmö, 0-2

Varberg – Degerfors, 1-2

Degerfors – Helsingborg, 1-2

Sundsvall – Degerfors, 2-3

Degerfors – Elfsborg, 0-6

Helsingborg fem senaste:

Helsingborg – Jönköping, 2-0

Elfsborg – Helsingborg, 1-0

Helsingborg – AIK, 1-2

Helsingborg – Värnamo, 1-4

Degerfors – Helsingborg, 2-1

Tre enkla poäng för hemmalaget som jagar toppen av tabellen

Det skulle vara en av de största skrällarna på länge i Allsvenskan om Helsingborg gick och vann denna match. Skillnaden rent sportsligt och ekonomiskt mellan dessa klubbar är så fruktansvärt stor. Även om vi är många som gillar när små lag gör det omöjliga möjligt så kommer det inte hända i denna match. Malmö tar tre enkla poäng och Helsingborg får försöka hitta motivationen i matcher mot de mindre lagen i serien. Mitt speltips blir att Malmö krossar motståndet och vinner matchen med minst två mål (-1,5 asian).

Vi lägger spelet på att Malmö vinner med minst två mål till oddset 1.70, -1.5 asian hos Betinia