TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 11 » Speltips: Hammarby - Häcken

Speltips: Hammarby – Häcken 26/6

Efter ett längre uppehåll med landslagsfotboll är Allsvenskan äntligen tillbaka och vi bjuds på en riktigt fin match mellan Hammarby och Häcken direkt. Bägge dessa lag har inlett säsongen mycket starkt och kommer förmodligen vara med och fightas om guldet när säsongen ska avgöras.

Hammarby har sett riktigt bra ut på hemmaplan med fansen i ryggen

Det är ingen nyhet att Hammarby har trogna fans som alltid skapar en härlig atmosfär på Tele 2 Arena. Bajen har faktiskt inte förlorat någon av sina hemmamatcher denna säsong och fansen har helt klart spelat en viktig roll i detta. Efter 10 omgångar ligger stockholmsklubben på en tredje plats med 20 inspelade poäng och kan laget fortsätta på samma inslagna väg ser det mycket lovande ut. Hittills har Hammarby en målskillnad på 19:8, vilket gör dem till ett av seriens målfarligaste lag samtidigt som man är ett av ligans bästa lag defensivt. Värt att poängtera är att Hammarby har mött lag som Malmö, Norrköping och AIK redan. Det har alltså inte varit något enkelt spelschema för de gröna från söder. Under söndagen väntar dock en mycket tuff uppgift – nämligen serieledaren i form av Häcken.

Häcken med en glödhet Jeremejeff

Häcken leder i dagsläget Allsvenskan med sina 23 poäng. En stor anledning till lagets succéstart är anfallaren Alexander Jeremejeff som har bombat in hela 10 mål på de första 10 omgångarna. Dessutom är anfallaren noterad för tre målgivande passningar vilket gör honom till den överlägset bästa poängspelaren i Allsvenskan hittills. Men allt handlar såklart inte bara om Jeremejeff och det ska sägas att samtliga i laget har gjort det riktigt bra i inledningen av säsongen. Tränaren Per Mathias Högmo, som tidigare även har tränat Djurgården, har onekligen gjort ett mycket bra jobb med sitt Häcken. Även om det är tidigt in på säsongen börjar det pratas om att Hisingen-klubben ser ut som seriens bästa lag denna säsong. Det återstår dock att se om den fina formen håller i sig hela säsongen – en säsong som bekänt är väldigt lång.

Vad talar för respektive klubb?

Det kommer att bli en mycket spännande match som utspelar sig under söndagen. Båda lagen har inlett otroligt starkt och känslan är att både Hammarby och Häcken kommer vara med och fightas om titeln in i det sista. Vad som talar för Hammarby i denna match är utan tvekan hemmaplansfördelen där Bajen-fansen aldrig sviker. Notera att Bajen inte har förlorat någon match på hemmaplan denna säsong och att fansen alltid skapar en otrolig stämning som får spelarna att tagga till. Vad som talar för Häcken är att laget leder serien och har fått i stort sett allt att stämma i de inledande 10 matcherna. Samtidigt är Häcken det lag som har gjort flest mål i Allsvenskan hittills (22), vilket borde skapa en trygghet i sig bland spelare och ledare. Min gissning är detta blir en mycket jämn match där vinnaren inte bara tar tre viktiga poäng utan även förstärker självförtroendet rejält inför fortsättningen.

Hammarby fem senaste:

Öster – Hammarby, 1-2

Jönköpings Södra – Hammarby, 0-0

IFK Värnamo – Hammarby, 1-0

Hammarby – Malmö, 0-1 (efter straffar)

Hammarby – Norrköping, 3-0

Häcken fem senaste:

Örgryte – Häcken, 2-2

Häcken – Halmstad, 2-0

Sarpsborg 08 – Häcken, 1-4

Häcken – Sirius, 4-3

Häcken – Kalmar, 3-1

En fartfylld match med många målchanser

Det mesta talar för att detta kommer bli en fartfylld match med hög intensitet och många målchanser. Det är två av seriens målfarligaste lag som drabbas samman och som dessutom är med och fightas i toppen av tabellen. Jag vet att matcher av denna kaliber har en tendens till att bli låsta där ingen vill göra några misstag eller förlora, men jag tror att Bajen kommer ösa på inför hemmapubliken – vilket kommer tvinga Häcken till att haka på i det höga tempot. Mitt spel på matchen blir att den slutar med över 3,5 mål.

Vi lägger spelet på att det blir över 3.5 mål i mötet hos Betinia till oddset 2.50