TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 11 » Speltips: Degerfors - AIK

Speltips: Degerfors – AIK 26/6

Allsvenskan är tillbaka efter ett längre uppehåll där många landskamper har spelats. Under söndagen kommer vi få se ett formstarkt lag möta ett formsvagt i form av mötet mellan Degerfors och AIK. Medan AIK vill haka på i toppen är Degerfors i stora behov av poäng för att undvika en jobbig bottenstrid.

Degerfors i stort behov av poäng

När Degerfors tog klivet upp i Allsvenskan förra säsongen var det inte många som trodde att laget skulle hålla sig kvar. Men efter en strid in i det sista där klubben säkrade kontraktet i den sista omgången så är laget kvar i den högsta serien även denna säsong. Inledningen har dock varit mycket tuff för det värmländska laget som ligger näst sist med enbart sex poäng. Med en målskillnad på 8:23 så finns det mycket som laget behöver förbättra. Klubben behöver inte bara få ordning på målskyttet utan även stabilisera defensiven och göra det svårare för motståndarna att göra mål. Även om det är tidigt in på säsongen känns det som att Degerfors kommer få det mycket kämpigt denna säsong. Skulle man lyckas knipa poäng mot AIK under söndagen på hemmaplan kan säsongen möjligen få en nödvändig vändning, eftersom detta skulle ge alla inom laget ett självförtroende inför fortsättningen. Räkna dock med att Degerfors får det tufft i denna match.

AIK ser ut som ett vinnarlag

Till skillnad från Degerfors är AIK ett av de lag som har släppt in allra minst mål i Allsvenskan denna säsong. I skrivande stund ligger Solna-klubben på en delad förstaplats och kan vid vinst mot Degerfors gå upp i ensam serieledning. Det är med andra ord en mycket viktig match för AIK som längtar efter det där SM-guldet. AIK kommer till denna match med åtta spelade matcher utan förlust, vilket vittnar om ett lag som har självförtroende. Dessutom gjorde klubben klart med den meriterade anfallaren John Guidetti under sommaruppehållet – en spelare som har otroliga kvaliteter och kan ösa in mål i Allsvenskan om han får det att stämma. Det kryllar av före detta landslagsspelare i Gnaget just och laget ser helt klart ut som ett vinnarlag. Om AIK vinner mot Degerfors, vilket man borde göra, ser det mycket ljust ut för fortsättningen. AIK kommer till denna match som solklara favoriter – med all rätt.

Vad talar för respektive klubb?

Det är svårt att hitta något som faktiskt talar för Degerfors i denna match. Möjligen skulle det vara att laget spelar på sin hemmaplan Stora Valla och således har den egna publiken i ryggen, men i övrigt ser det dystert ut för Degerfors i denna match. Istället talar det mesta för att AIK faktiskt vinner denna match. Solna-klubben har ett mycket starkt och välmeriterat lag där John Guidetti kommer bidra med en ny dimension. Jag vet att man aldrig ska räkna bort ett bottenlag som jagar poäng, men jag tror verkligen att AIK tar en komfortabel seger här.

Degerfors fem senaste:

Degerfors – Malmö, 0-2

Varberg – Degerfors, 1-2

Degerfors – Helsingborg, 1-2

Sundsvall – Degerfors, 2-3

Degerfors – Elfsborg, 0-6

AIK fem senaste:

AIK – Örebro, 3-2

Molde – AIK, 2-1

Helsingborg – AIK, 1-2

AIK – Sirius, 2-2

Hammarby – AIK, 3-3

Storfavoriten AIK håller och gör inga misstag

Även om jag vill att de mindre klubbarna ska göra bra ifrån sig och slå de stora bjässarna tror jag inte att vi får se något sådant i denna match, Degerfors får försöka hitta motivationen och knipa poäng mot de mindre klubbarna med samma sportsliga samt ekonomiska förutsättningar. AIK tar en planenlig trepoängare och vinner matchen. Mitt spel på denna match blir att AIK vinner med minst två mål (-1,5 asian). Du som föredrar säkerhet kan istället spela att AIK bara vinner utan något handikapp.

Vi lägger spelet på att AIK vinner med minst två mål till oddset 2.40, -1.5 asian hos Betinia