TVMatchen Betting » Topp 10: Klubbar med flest fans i världen

Topp 10: Klubbar med flest fans i världen

Topp 10: Klubbar med flest fans i världen

Att skapa en lista med fotbollsklubbar med flest fans i världen är inte helt lätt, men vi ska i varje fall göra vårt bästa. Fotboll är en samlingsplats för miljarder människor världen över. Från de minsta byarna med små lokala klubbar där föräldrar och barn möts kring fotbollens förmåga att föra oss samman, till de stora klubbarna som omsätter miljardbelopp.

10. Paris Saint-Germain

Följare på sociala medier: Ca. 63 miljoner

Uppskattade fans över hela världen: 35 miljoner

Det enda franska laget på listan. Även om klubben bildades först år 1970 så har den en rik historia som sträcker sig tillbaka till början av århundradet. Men sedan miljarderna började pumpas in i klubben så började en ny era med namn som Zlatan Ibrahimovic, David Beckham och Neymar. Paris är världens mest besökta stad och alla i världen känner till den franska huvudstaden. Det är något som verkligen har hjälpt PSG med att bygga ett globalt varumärke.

9. AC Milan

Följare på sociala medier: Ca. 41 miljoner

Uppskattade fans över hela världen: 95 miljoner

De italienska giganterna som har hela sju Champions League-titlar och som dominerade Italien under 90-talet har på senare tid inte riktigt haft samma framgångar. Efter ekonomiska problem, anklagelser om uppgjorda matcher och dåliga prestationer så genomled Milan en tillbakagång. De 95 miljoner fans som finns världen över kan verka som väldigt många men det är en skara som inte har växt särskilt mycket på senare år. Milan har alltid varit ett populärt lag och med tidigare spelare såsom Pirlo, Kaka, Maldini, Beckham och Ibrahimovic så är det inte konstigt att många unga pojkar och flickor har drömt om att en dag få spela för klubben de också.

8. Juventus

Följare på sociala medier: Ca.88 miljoner

Uppskattade fans över hela världen: 40 miljoner

I en färsk undersökning så konstaterades det att Juventus i nuläget är den mest älskade klubben i Italien, men också den mest hatade. Sedan de köpte Cristiano Ronaldo så har redan vuxit enormt mycket, vilket såklart också samspelar med hur de fullkomligt dominerat Serie A under nästan hela 10-talet. Även efter Ronaldos sorti så har de fortsatt en väldigt stor skara supportrar världen över. Med ett uppskattat klubbvärde på drygt en miljard euro så kan det nog vara en tidsfråga innan Den gamla damen går om de rödsvarta i Milano i popularitet.

7. Bayern München

Följare på sociala medier: Ca. 78 miljoner

Uppskattade fans över hela världen: 45 miljoner

Den största och mest framgångsrika klubb i Tyskland med god marginal kvalar sig in på sjundeplats på denna lista. Det kan dock kanske ses som en lite låg placering med tanke på att de har skördat så stora framgångar under senare år. Men med tanke på den globala expansion som Premier League har haft så har Bayern München, trots framgångarna, haft en rätt långsam tillväxt i förhållande till klubbar som Liverpool, Arsenal och Chelsea. Bundesliga behöver troligtvis marknadsföra sig mot de stora marknaderna i Asien, likt Premier League och La Liga har gjort, för att få den mängd fans som de egentligen förtjänar ur sportslig synpunkt.

6. Liverpool

Följare på sociala medier: Ca. 76 miljoner

Uppskattade fans över hela världen: 125 miljoner

Liverpool är Englands mest framgångsrika klubb ute i Europa med sina sex Champions League-titlar. Den nuvarande tränaren Jürgen Klopp är beundrad världen över och är känd för den underhållande och framgångsrika fotboll han förespråkar. Fansen hoppas såklart att Liverpool kommer att fortsätta växa, vilket de också har gjort efter deras Champions League-seger 2019, ännu en eventuell seger år 2022 i finalen mot Real Madrid kanske kan ge dem ytterligare en skjuts. Liverpool har däremot inte haft samma framgångar i Asien som klubbar som Manchester United och Barcelona har haft, men ifall japanske Takumi Minamino får mer speltid så kanske detta är något som kan förändras.

5. Arsenal FC

Följare på sociala medier: Ca. 70 miljoner

Uppskattade fans över hela världen: 125 miljoner

Arsenal är en av de största klubbarna inom engelsk fotboll och den mest framgångsrika klubben i London. Arsenal har över 70 miljoner följare på sociala medier och ungefär 125 miljoner fans världen över. Klubbens amerikanska majoritetsägare Stan Kroenke då Arsenal är den sjätte rikaste klubben i världen, men som trots detta har saknat ekonomiskt stöd för att matcha deras höga ambitioner den senaste tiden. Arsenal-fansen är spridda världen över, men enligt vissa källor så är de flesta hemmahörande i England, asiatiska länder, Afrika och Nordamerika.

4. Chelsea FC

Följare på sociala medier: Ca. 84 miljoner

Uppskattade fans över hela världen: 145 miljoner

Chelsea har inte alltid varit med i toppen och har långt ifrån samma framgångsrika historia som många andra klubbar på den här listan har. Men i samband med att Roman Abramovitj köpte upp klubben och pumpade in miljarder så växte deras följe explosionsartat. En nidbild som existerar är därmed att många Chelseasupportrar är så kallade plastfans efter att ha klubben har nått framgång så snabbt och under så kort tid. Men vare sig det stämmer eller inte så är de knappast det enda laget på listan med den typen av fans oavsett.

3. FC Barcelona

Följare på sociala medier: Ca. 240 miljoner

Uppskattade fans över hela världen: 450 miljoner

På många sätt så har Barcelona nästan varit synonymt med Lionel Messi under väldigt många år och världens bästa fotbollsspelare har såklart dragit till sig otroligt många supportrar till klubben. Men man kan inte säga att klubbens egna prestationer inte har spelat roll i deras otroliga mängd fans. De har vunnit La Liga 26 gånger och Copa del Rey vid 31 tillfällen. Barcelona har visat att de har en väldigt bra modell för att locka till sig ännu fler fans. Hela sydamerika förstår det spanska språket, samtidigt som de har varit duktiga på att knyta till sig många av kontinentens superstjärnor.

2. Real Madrid

Följare på sociala medier: Ca. 250 miljoner

Uppskattade fans över hela världen: 450 miljoner

Framgång föder framgång brukar det heta och Real Madrid är ett väldigt bra exempel på just det. De har vunnit Champions League eller dess tidigare motsvarighet 13 gånger och har en Champions League-final mot Liverpool kvar att spela på den nuvarande säsongen. Dessutom har 35 ligatitlar och är den tveklöst mest framgångsrika klubben i världsfotbollen, något som också återspeglas i antalet fans de har världen över.

1. Manchester United

Följare på sociala medier: Ca. 128 miljoner

Uppskattade fans över hela världen: 650 miljoner

Det finns fler än 200 filialer av supporterklubbar till Manchester United i över 23 olika länder. Manchester United är den största och mest framgångsrika klubben i England och har flest antal följare i världen. Att vara mest framgångsrika i just Premier League, som är världens mest populära liga spelar såklart en väldigt stor roll i varför de hamnar över lag som Barcelona och Real Madrid. En undersökning gjord av klubben för några år sedan kom fram till att klubben hade över 650 miljoner fans världen över, men senare rapporter uppskattar att den siffran har växt till närmare 750 miljoner. Alex Ferguson spelade en oerhört viktig roll i bygget av den framgång och globala popularitet som klubben åtnjuter idag. Som manager var han med och vann 38 olika titlar, men sedan hans avgång så har de haft svårt att hitta tillbaka till en hög nivå.

OBS: För att göra listan ’Klubbar med flest fans i världen’ har vi tittat på sociala medier och försökt ta reda på hur många fans det finns runt om i världen. Vi kan inte garantera att alla siffror är helt korrekta. Det går säkerligen att göra samma typ av lista med andra metoder än vad vi har valt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.