TVMatchen Betting » Sportvärldens coolaste smeknamn

Sportvärldens coolaste smeknamn

Sportvärldens coolaste smeknamn

Idrottens stjärnor förknippas ofta med deras extrema talang, deras rikedom, deras kändisskap och för hur de numera fungerar som samtidens superhjältar, men de tenderar dessutom att vara ansiktena utåt för några av våra coolaste smeknamn. Vi har sett spelare som har haft samma smeknamn sedan barndomen, medan andra stjärnor har tillskansat sig ett coolt smeknamn på vägen till sin odiskutabla stjärnstatus. Vad vi kan enas om är att idrottens historia har gått i god för många häftiga smeknamn som har adderat en häftig nyans till de stora sportprofiler vi lärt oss älska. 

Den här listan kommer presentera några av smeknamnen som satt störst avtryck på oss under historien.

Unibet
Få 100% upp till 500 kr!
Spela Här Regler och villkor
 • Enorm sportsbook
 • Lättnavigerat
 • Enkelt att komma igång
 • Enorm sportsbook
 • Lättnavigerat
 • Enkelt att komma igång

Regler och villkor

18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.

Betalningsmetoder

George Herman “Babe” Ruth

Jag antar att ni inte hade en aning om att Babe inte är George Ruths riktiga namn, har jag fel? För riktigt coola smeknamn tenderar att ersätta stjärnornas riktiga namn och man faktiskt tro att “Babe” var född under pseudonymen eftersom fler slänger sig med hans karaktäristiska smeknamn än hans faktiska födelsenamn. Med historia som en av basebollens bästa sluggers, har han gjort sig förtjänt av smeknamnet som varit på mångas läppar under åren.

Earvin “Magic” Johnson

På tal om smeknamn som ersätter riktiga namn? I den kategorin är Earvin “Magic” Johnson en pionjär då den eviga Los Angeles Lakers-ikonen under hela sin karriär har blivit refererad till sitt smeknamn som minst sagt passade hans profil. För på planen var han inte sen att visa upp basketens magiska detaljer samtidigt som hans charmiga personlighet dessutom klädde hans alias Magic som handen i handsken.

Michael “Air” Jordan

Dagens generation kanske förknippar The G.O.A.T med skomärket Air Jordan, men för generationerna som växte upp på 80- och 90-talet var Michael Jordan världens bästa basketsspelare och den tidens största stjärna. Michael “Air” Jordan är ett av historiens mest igenkända smeknamn och det kan man förstå när det på ett perfekt sätt beskriver Jordans omänskliga förmåga att övervinna gravitationen och dunka på fascinerande sätt.

Vince Carter (Vinsanity) & Jeremy Lin (Linsanity)

Båda två har relationer till basketen, men utöver det har Vince Carter och Jeremy Lins nästan identiska smeknamn inte så mycket med varandra att göra. Vince Carter fick sitt smeknamn tilldelat under 2000-talet när han, enligt många, var en av ligans bästa dunkare och en generellt sevärd spelare. För Jeremy Lin skapades smeknamnet när han chockade världen med en imponerande slutspelsrunda för New York Knicks under säsongen 2012.

William “The Fridge” Perry

Det är enkelt att förstå varför William Perry blev tilldelad smeknament “The Fridge”, speciellt när vi tittar på hans fysiska profil där hans 187 cm och hans 145 kg gjorde honom till en svårstoppad runningback för majoriteten av ligans försvar. Med Perrys fysiska överlägsenhet är det få som klär bättre i smeknamnet kylskåpet.

Wayne Gretzky – “The Great One”

När du har dominerat världens bästa hockeyliga i över 20 år, vunnit fyra Stanley Cup-titlar, slagit mål- och poängrekord och dessutom fått ditt nummer 99 pensionerat av samtliga lag i ligan, ja då är det lätt att förstå varför Wayne Gretzky gjort smeknamnet The Great One till sitt.

“Pistol” Pete Maravich

Med ett av de coolaste smeknamnen på den här listan presenterar vi “Pistol” Pete Maravich, en NBA-stjärna för Atlanta Hawks, Utah Jazz och Boston Celtics under 70- och 80-talet. Anledningen till smeknamnet ska vara hans snabba passningar och hans säregna skotteknik.

Karl “The Mailman” Malone

Du kan alltid räkna med att en “Mailman” levererar vad han ska, vilket är precis varför Karl Malone fick smeknamnet han fick. Visst, Malone hann aldrig vinna något NBA-mästerskap, men med en gedigen karriär, näst flest poäng i NBA:s historia och ett coolt smeknamn kommer han alltid bli ihågkommen.

Eric “Sleepy” Floyd

Ytterligare en idrottsprofil som är mer igenkänd via sitt smeknamn än sitt riktiga namn är Eric Floyd, mer känd som Sleepy. Anledningen till namnet är kanske inte lika smickrande som för övriga på den här listan, då NBA-spelaren fick namnet på grund av sina påsar under ögonen och hur han hela tiden såg trött ut.

Kobe Bryant – “Black Mamba”

Hela idrottsvärlden sörjde Kobe Bryants bortgång under 2020, och legendaren har satt ett avtryck och har ett legacy som få andra kan mäta sig med. Bryant har inte bara vunnit fem ringar med Lakers, hans unika inställning till sporten och sin egen utveckling/prestation är något i hästväg och ett fenomomen som dels är svårt att hitta i andra idrottare, men också det som separerar Kobe Bryant som en av de bästa basketspelarna någonsin.

Charles “The Round Mound of Rebound” Barkley

Han kanske är mer känd som Sir Charles, men smeknamnet “The round mound of rebound” är det givna valet för Charles Barkley när vi diskuterar coola smeknamn. Barkley var en rejäl pjäs med en förmåga att plocka fler rebounds än sina motståndare, vilket gör att det rimmande smeknamnet är väldigt passande i sammanhanget. 

Anfernee “Penny” Hardaway

Var det någon som egentligen kallade Penny efter hans riktiga namn? Tänkt väl det.. För bakgrunden till smeknamnet kom från Hardaways mormor under barndomen och följde spelaren under hela vägen till baskettoppen. Tyvärr fick “Penny” sin NBA-karriär förstörd av skador, men ingen kan ta ifrån honom smeknamnet som formade hans position i NBA. Hans uppenbarelse och smeknamn gav till och med inspiration till Lil´ Penny doll och annan exponering i USA.

Lebron “The King” James

Det är få saker som inger mer respekt från motståndarna än när du har en spelare under pseudonymen “The King”. Dessutom är det få som förtjänar det lika mycket som Lebron James, som med sina fyra mästerskapstitlar och unika avtryck på sporten är den närmsta att konkurrera med Michael Jordan i diskussionen om vem som är G.O.A.T. 

ComeOn
1000 kr i Oddsbonus
Spela Här Regler och villkor
 • Enkel och lättnavigerad sida
 • Bra och stort utbud av spel och livestreamad sport
 • Bra välkomstbonus
 • Enkel och lättnavigerad sida
 • Bra och stort utbud av spel och livestreamad sport
 • Bra välkomstbonus

Regler och villkor

18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor

Betalningsmetoder

NoAccount Casino
100% upp till 2000 kr
Spela Här Regler och villkor
 • Superlätt att komma igång
 • Insättningar/uttag med Swish och Trustly
 • Jättefint välkomsterbjudande
 • Superlätt att komma igång
 • Insättningar/uttag med Swish och Trustly
 • Jättefint välkomsterbjudande

Regler och villkor

18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.

Giannis Antetokounmpo – The Greek Freak

Att bli kallad ett “Freak” är inte alltid i det mest smickrande laget, men för Giannis beskriver det hans overlägsna fysik på bästa sätt då ingen annan i NBA kan utföra det han gör med sin kropp. Som en av få grekiska superstjärnor i sporten har han lagt beslag på ett av de coolaste smeknamnen i NBA, och vi kan garantera att det grekiska unikumet kommer vara en ostoppbar NBA-kraft under lång tid framöver.

Joe Montana – “Joe Cool”

Ett passande smeknamn för quarterbacken Joe Montana som med sina iskalla nerver och förmåga att vara kylig i pressade situation klär i smeknamnet Joe Cool. Med ett sätt att föra sig och en enorm talang fanns det alla anledningar att benämna QB:n som Joe Cool istället för vid sitt riktiga namn (som förövrigt också är tilltalande).

Nick Young – “Swaggy P”

Nick Young var aldrig den NBA-spelaren som slog igenom som förväntat och han mäter sig inte med de största profilerna sporten har stött på, men hans karaktäristiska smeknamn har gett honom en plats på den här listan. Nick Young har själv kommit på smeknamnet och trots att få vet bakgrunden till valet, så har det gett spelaren en kultstämpel som han omfamnat under sina säsonger i NBA. 

Ett ögonblick som kanske beskriver namnet är när han under 2014 gick för en trepoängare och vända sig om för att fira innan han såg utfallet. Problemet? Bollen gick aldrig in och Swaggy P sträckte händerna i luften för att fira ett missat försök. Det finns trots allt anledningar att älska karaktären som en gång var ett väldigt lovande löfte.

Mario Lemieux – “Super Mario”

Han kanske inte har samma världsstatus som karaktären från Nintendo, men Mario Lemieux är en av ishockeyns största genom tiderna. Med sin kombination av elegans, styrka och snabbhet hade “Super Mario” nog varit ansedd som historiens bästa spelare om det inte vore för en viss Wayne Gretzky. Det går att argumentera för att Mario Lemieux förtjänar ett större, historiskt omnänande för sina prestationer, men vi kan i alla fall trösta legendaren med en plats på den här listan. 

Calvin “Megatron” Johnson

Calvin Johnson? Äh, använd smeknamnet Megatron istället. Andravalet från NFL-draften 2007 var en stark, snabb och fysiskt övertygande spelade som spenderade hela sin karriär i Detroit Lions. En del Transformers-fans höjer nog på ögonbrynen när det stöter på smeknamnet, men för Detroit Lions supportrar var Megatron främst en skicklig wide receiver med 731 mottagning och 83 touchdowns under karriären i laget.

Marshawn Lynch – “Beast Mode”

Den pensionerade runningbacken Marshawn Lynch var en kraftfull spelare vilket gjorde att han snabbt tillskansade sig det coola smeknamnet Beast Mode. Valet av smeknamnet för Lynch var aldrig en diskussion då hans spelstil och uppenbarelse stämde väl överens med epitetet Beast Mode. Bästa exemplet på det är hur han under säsongen 2010 stod för en touchdown på över 65 yards där inte en, inte två, utan åtta försvarare fick se sig besegrade när Lynch kom farande och fixade poäng för sitt Seattle.

Anthony “Spud” Webb

För att verka i NBA var Anthony Webb av den mindre skalan, men den enormt talangfulla spelaren var en populär profil i ligan under 80-talet där han ofta vann Slam dunk-tävlingarna under All Star-helgen trots sin storlek. Smeknamnet i sig har däremot ingenting att göra med hans spelstil eller kvalitet, där det sägs att Spuds huvudform liknade en potatis under barndomen.. Säg vad ni vill om den bakgrunden, men det är i alla fall ett festligt smeknamn som förtjänar en plats på den här listan.

“Iron” Mike Tyson

Det krävs ingen förklaring till smeknamnet Iron Mike, eller hur? Hans metallhårda knogar och slag gör honom till en av de största profilerna i boxingens historia. Dessutom, vem skulle våga kalla honom något annat om risken är att få smaka på en högerkrok?

Nikola “Joker” Jokic

Han kanske inte är den mest karismatiska och omtyckta spelaren i NBA, men helt klart en av de främsta. Med stora likheter till hans efternamn Jokic, har “The Joker” etablerat sig som smeknamnet för den enorma serben. Ibland behöver det inte vara mer komplicerat än så.

Hakeem “The Dream” Olajuwon

Ytterligare ett smeknamn som är mer förknippat med spelaren än hans faktiska namn. För The Dream är epitetet passande då han har beskrivits som aningen oorthodox, minnesvärd och med en spelstil som får supportrarna att hamna i trans.

Allen Iverson – “The Answer”

Om frågor och hinder som kastades mot Allen Iverson var ett problem? Inte alls. Den sevärda spelaren hade svar och lösningar på allt, därav smeknamnet The Answer. Under 2000-talet var han en av sportens största profiler, och trots att han aldrig fick vinna ett mästerskap har han skapat trender och satt avtryck inom basketen som få andra.

nordicbet logo
100% upp till 500 kr + 100 bonusspins
Spela Här Regler och villkor
 • Bra välkomsterbjudande
 • Spela på högre såväl lägre divisioner i det svenska seriesystemet
 • Enkelt att hitta allt på sidan
 • Bra välkomsterbjudande
 • Spela på högre såväl lägre divisioner i det svenska seriesystemet
 • Enkelt att hitta allt på sidan

Regler och villkor

18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor

Betalningsmetoder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *