TVMatchen Betting » NFL:s bästa quarterbacks genom tiderna

NFL:s bästa quarterbacks genom tiderna

NFL:s bästa quarterbacks genom tiderna

När en match står och väger riktas alltid blickarna mot den mest avgörande profilen i amerikansk fotboll; Quarterbacken. Självklart har NFL-tränarna ett stort finger med i diskussionen om hur taktiken ska utföras och spelen utformas, men tillslut är det en quarterbacks ansvar att ta rätt beslut och tekniskt utföra dem med samma bravur. 

NFL-historiens främsta QB:s toppar inte bara listorna över kastade touchdowns och löpte yards, de har också en unik förmåga att ta rätt beslut vid rätt tillfälle. Den här listan riskerar att röra upp lite känslor då eran personliga favorit kanske inte finns med, men här presenteras de fem främsta spelarna som iklätt sig rollen som quarterback.

Bet365
Spelkrediter upp till 1250 kr
Spela Här Regler och villkor
 • Branschledande med fokus på sport
 • Mer än 600 000 live streams varje år
 • Bäst på live betting
 • Branschledande med fokus på sport
 • Mer än 600 000 live streams varje år
 • Bäst på live betting

Regler och villkor

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Betalningsmetoder

100% upp till 1 000 kronor
Spela Här Regler och villkor
 • Höga odds på många populära sporter och uppstickare
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Svensk licens
 • Höga odds på många populära sporter och uppstickare
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Svensk licens

Regler och villkor

18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor

Betalningsmetoder

5. Drew Brees

Drew Brees stod för en stabil start av hans karriär i Chargers, men det var med Saints som han verkligen började exponera vilken fantastiskt QB han hade potential att bli. Brees var instrumental när New Orleans vann deras hittills enda Super Bowl i klubbens historia där han gjorde allt han kunde för sitt lag. 

Brees ledde statistik som antal touchdown-passningar, passade yards och antal lyckade passningar innan en viss Tom Brady klev in i handlingarna och tog över rekorden. Utöver det blev Brees utnämnd till NFL:s bästa offensiva spelare vid två tillfällen och äger fortfarande det imponerande rekordet över flest raka matcher (54) med minst en touchdown-passning. 

Drew Brees kvalitet och avtryck under sin karriär har förundrat många fans därute, vilket gör det överraskande att QB:n bara kan stoltsera med en Super Bowl-vinst under sin karriär. Ikonen valde att avsluta sin spelarkarriär under 2020 och kan sammanfattas som den bästa quarterback som spelat för Saints organisation och dessutom en femteplats på den här listan.

4. John Elway

John Elway blev trejdad som förstaval under draften 1984 av Colts, men blev direkt förflyttad till Broncos där han spenderade sina 16 säsonger i NFL. Med facit i hand var det inget superbeslut av Colts som missade en extremt skicklig quarterback som besatt både en kastarm och en mentalitet av högsta klass, något som minst sagt krävdes för bataljerna på 80-talet. 

Elway var inte bara en skicklig passare, han besatt också en atletisk förmåga som särskiljde honom från sina konkurrenter under eran han var aktiv. Med 3,407 löpte yard är han fortfarande på topp 10-listan inom den kategorin. 

Elway deltog i totalt fem Super Bowls där två av dem ledde till mästerskapstitlar och en genererade i titleln som Super Bowls mest värdefulla spelare. Elway avslutade sin karriär på ett lagom passande sätt genom att vinna sitt andra mästerskap under 1998, något som ytterligare befäst hans legacy i sportens historia. 

Idag är legendaren fortsatt aktiv i sitt Denver Broncos där han, nu 61 år gammal, opererar som som president of football för sin franchise. 

3. Joe Montana

Joe Montana eller “Joe Cool” som blev hans smeknamn var ett unikum som Quarterback under 80- och 90-talet. Som hans smeknamn bekräftar hade han förmågan att alltid steppa upp och hjälpa sitt lag när det behövdes som mest. Montanas pricksäkerhet, hans snabba beslut och hans förmåga att kliva fram när det krävdes var extra tydligt under säsongen 1984 när hans kastarm tog San Francisco till den imponerande resultatraden 18-1. 

Montana har inte bara fyra Super Bowls (av fyra ska tilläggas), han ligger också i toppen när det kommer till kastade yards (40,551) och antalet touchdown-passningar (273), och har det unika rekorded i antalet korrekta passningar utan någon interception (122 passningar över fyra matcher utan någon missad). Under 2000 blev Montana invald i NFL Pro Football Hall Of Fame vilket markerar en fantastisk NFL-karriär för “Joe Cool”.

Betinia
120 kr gratisspel
Spela Här Regler och villkor
 • Höga odds
 • Stort utbud stora och små sporter
 • Livestreaming på utvalda matcher
 • Höga odds
 • Stort utbud stora och små sporter
 • Livestreaming på utvalda matcher

Regler och villkor

18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.

Betalningsmetoder

2. Peyton Manning

Det borde vara olagligt att diskutera de bästa quarterbacksen i NFL utan att nämna Peyton Manning i samma mening. Pressen satts direkt på Manning som draftades etta under NFL:s draft 1998 där förhoppningarna på honom var enorma redan innan debuten i proffsligan var gjord. Han förväntades tidigt vinna MVP-utnämnelser, Super Bowls och sätta ett historiskt avtryck på sporten, något Manning minst sagt hann med under sin karriär. 

Det är ingen större överraskning att just Peyton Manning har etablerat sig som en av de största spelarna genom tiderna då hela hans familj andas amerikansk fotboll. Hans pappa var den gamla legenden Archie Manning och han har själv spelat mot sin egen bror Eli Manning som också hade en lyckad sejour i NFL. 

Med imponerande rekord som flest touchdown-passningar (55) och flest passade yards (5,477) under en och samma säsong kan man förstå varför just Peyton Manning är högt när historiens bästa QB diskuteras. Under sin karriär vann han sammanlagt två Super Bowls, fem MVP-utnmämnelser och en Super Bowl MVP, något som tillsammans med hans persona gör honom till en av sportens största profiler.

1. Tom Brady

Det finns få som personifierar NFL på samma sätt som eviga Tom Brady. Han kan till och med refereras till som den amerikanska fotbollens Michael Jordan då duon har visat upp samma extrema talang, framgång och vilja att bli bäst, om än i olika sammanhang. 

Det finns många aspekter som är intressanta med Tom Brady. Dels är han 44 år gammal, fortfarande aktiv, har sammanlagt sju Super Bowl-ringar (sex med New England och en med Tampa Bay) och leder de flesta statistiska parametrar för QB:s. En annan häftig anekdot med Brady är att han blev draftad som nummer 199 i draften 2000 där samtliga organisationer alltså ansåg att det fanns 198 bättre spelare än Brady under den sommaren. Det fick lagen i ligan äta upp då Brady har kapitaliserat på det här och använt det som bränsle för att bli bättre och visa sina kritiker fel. Till exempel beskrevs han som; “För smal, saknar fysisk förmåga och styrka, och blir lätt nedtacklad” i en scoutrapport, något som än idag kan skrattas åt när man ser succén som Tom Brady åstadkommit. 

I en överlag fantastisk karriär har Tom Brady däremot en sekvens som påverkat honom och hans New England Patriots, närmare bestämt “Deflategate-skandalen” under 2015, där New England och Brady valde att ta bort luft från bollarna inför en AFC Championship-match mot Colts, då Brady själv föredrog aningen mjukare fotbollar. Efter långa förhandlingar blev Brady avstängd under fyra matcher och hans Patriots fick böta en miljon dollar för och förlorade två draftval som konsekvens. Brady erkände aldrig de mjuka fotbollarna, men han accepterade NFL:s avstängning då han missade fyra matcher under 2016. 

Många kritiker påstår att Tom Brady inte hade vunnit sex Super Bowls utan det fantastiska Patriots-laget runt omkring sig, men historiens bästa QB kunde på egen hand vända och vinna matcher, något han inte minst bevisade under sin första säsong i Tampa Bay Buccaneers där han kunde titulera sig Super Bowl-vinnare efter mindre än ett år i laget. Under 2022:s slutspel blev det däremot ett tufft uttåg för Tampa Bay och Brady som fick se sig besegrade av LA Rams. 

Detta har skapat diskussioner kring legendarens fortsättning då han snart passerar 45 år, en hög ålder i vad som kan beskrivas som en extremt påfrestande sport. Visst hade det varit extremt häftigt att se Brady fortsätta för att vinna ytterligare Super Bowls, men vid det här laget kan vi bara njuta av att historiens bästa QB fortfarande är aktiv och exponerar amerikansk fotbollspropaganda som har inspirerat miljoner människor ute i världen. 

Att Tom Brady toppar den här listan behöver inga argument, speciellt inte när ni tar en titt på hans otroliga siffror under karriären: 

 • Flest vinster som quarterback – 243
 • Flest passningsförsök – 11,317
 • Flest lyckade passningar – 7,263
 • Flest touchdown-passningar – 624 
 • Flest passade yards – 84,520
 • 7 Super Bowl-mästerskap
 • 5 Super Bowl-MVP:s
Betsson
Upp till 500 kr + 100 freespins
Spela Här Regler och villkor
 • Nybörjarvänligt
 • Dagliga oddsspecialer från ambassadörer
 • Svenskt bolag
 • Nybörjarvänligt
 • Dagliga oddsspecialer från ambassadörer
 • Svenskt bolag

Regler och villkor

18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor

Erbjudandet är tillgängligt för alla nya kunder som registrerat sig efter den 20:e juli klockan 12:00 2022.
Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande.
Du måste vara 18 år eller äldre och vara bosatt i Sverige för att ta del av erbjudandet.

Välkomstbonusen

Minsta insättning är 100 kr.
Erbjudandet ger dig en insättningsbonus på 100% upp till 500 kr plus 100 freespins på Book of Dead.
Du kan endast ta del av erbjudandet på din första insättning.

Insättningsbonusen

Insättningsbonusen matchar din första insättning på 100% upp till 500 kr.
Bonusbeloppet måste omsättas 35 gånger i casinot eller 6 gånger på sport till ett minimumodds av 1.80 efter aktivering innan det går att göra ett uttag. Om bonuspengarna inte omsätts inom 60 dagar kommer bonusen och eventuella vinster från bonuspengar gå förlorade.
Bonusen går att omsättas på Casino, Live Casino, Odds och Trav.
Endast odds lagd som singelspel eller kombispel till odds 1.80 eller högre kommer att kvaificera till omsättningskravet. Spel på virtuell sport, systemspel eller användning utav cashout kvalificerar ej till omsättningskravet. Du kan spela både live och innan matchstart.

Betalningsmetoder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *