TVMatchen Betting » De fem snabbaste målen i Serie A:s historia

De fem snabbaste målen i Serie A:s historia

De fem snabbaste målen i Serie A:s historia

Ifall du snabbt skulle hämta någonting i kylen för att sedan bänka dig framför matchen så finns det risk att du missade dessa mål. Vi har tagit fram en lista på de fem snabbaste målen i Serie A-historien.

1. Rafael Leão, 2020

Det var inte längesen som ett nytt rekord sattes i just denna kategorin då Rafael Leão gjorde mål efter bara 6 sekunder och 76 hundradelar efter avspark för sitt Milan mot Sassuolo. Hemmalaget hann knappt inse att matchen hade börjat innan Milan hade tagit ledningen i en match de senare också vann med 2-1. Portugisen slog där och då ett 19 år gammalt rekord då han överlistade Consigli mellan stolparna efter ett fint förarbete av Calhanoglu.

2. Paolo Poggi, 2001

Den tidigare rekordhållaren Paolo Poggi spelade då för Piacenza och lyckades i en bortamatch mot Fiorentina överraska motståndarna efter knappt 8 sekunder. Det anmärkningsvärda här är att det inte ens var Piacenza som hade avsparken. Det var Piacenzas Dario Hubner som snabbt lyckades sno åt sig bollen från en Fiorentinaförsvarare och kunde servera Poggi som skickade en kanon upp i nättaket bakom målvakten Manninger, vilket tystade Artemio Franchi.

3. Marco Branca, 1993

Fiorentina var de utsatta även för det tidigare rekordet då Udineses Marco Branca tidigt satte tonen för vad som skulle bli en tung förlust med 0-4 mot Le Zebrette. Branca lyckades spräcka nollan redan efter 9 sekunder och skulle dessutom fullborda matchen med ett hattrick. På andra sidan stod ingen mindre än Milans nuvarande Stefano Pioli.

4. Gianfranco Matteoli, 1988

Detta rekord må ha slagits tre gånger om men är trots allt det klart vackraste på listan. Gianfranco Matteoli spelade för Inter som hade en bortamatch mot Cesena den dagen. Han stod själv för avsparken som han passade bakåt och sedan sprang framåt i plan, den långa bollen kom direkt och nickades bort av en Cesenaförsvarare, en nick som Matteoli tog på volley utanför straffområdet och skickade in i det bortre krysset efter bara 10 sekunder på klockan.

5. Tullio Ghersetich, 1953

Matteolis snabba mål slog ett rekord som hade stått sig i 35 år. Den tidigare rekordinnehavaren var Fiorentinas Tullio Ghersetich som gjorde mål efter bara drygt tio sekunder. Det räckte dock inte för att slå Como som senare vann matchen med 2-1.

Frågan är nu när och om någon kan slå Rafael Leäos rekordmål efter knappa sju sekunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.