TVMatchen Betting » Bettingstrategi

Bettingstrategi för nybörjare

Sportsbetting kan vara skrämmande till en början men det är inte alls så svårt som man kan tro.
Det gäller bara att se till att man har en spelstrategi innan man sätter igång. Vi kommer att guida dig genom processen med att välja din sport, välja din(a) sportsbook(s) samt sätta ihop en spelstrategi som du sedan kan utföra på egen hand.

Komma igång med sportsbetting

 • Välj en sport att fokusera på – Det går fint att välja en mer populär och större sport, men om du gillar en mindre populär sport kan detta verkligen vara till din fördel och det kan på så vis bli lättare för dig att bli en vinnande spelare.
  Stora sporter som till exempel fotboll är väldigt mycket ”i rampljuset” och välkänt av alla spelare. Detta innebär att oddsen för det mesta representerar de verkliga sannolikheterna i matchen och det blir därför svårare att hitta en svaghet eller en ”miss” för att slå sportsbooken. Om du kan hitta en mindre sport där en sportsbook kanske inte har den här höga nivån av expertis är det absolut vägen vi skulle rekommendera. Vi skulle även rekommendera dig att hålla dig till lokala ligor om du kan eftersom oddsmarknaden i Sverige inte är lika välkänd som i Storbritannien för Premier League till exempel.
 • Välj en marknad att fokusera på – När du börjar spela så är vårt tips att hålla det så enkelt som det bara går.  Spela endast på lag som ska vinna en match eller totaler (över/under).
  Att ge sig in på de mindre marknaderna eller spelarspecialer kan verka intressant och vara en bra idé, men ju mindre marknaden är, desto mer kunskap krävs från din sida.
 • Studera din liga – Kontrollera tabellen, läs några artiklar om ett lags form samt tidigare resultat och håll dig uppdaterad på ett lags skadade spelare och avstängningar.
  Se om något av lagen kommer att ha en trötthetsfördel genom att spela färre matcher under en viss vecka. Kolla vädret om det är relevant, se om du kan hitta någon information om domarna som kan hjälpa dig att få en uppfattning om vilket tempo du kan förvänta dig i en match (domare kan verkligen påverka totalsiffran för en match eftersom olika domare tillåter olika spelstilar).
 • Välj dina spel – Satsa inte för mycket på ett och samma spel. Se till att du inte har 20 olika pågående spel under en omgång i din liga. Välj matcher att satsa på som kanske inte är de mest intressanta matcherna under en spelvecka. Dessa matcher med lägre profil har vanligtvis mycket mindre spel på dem.
  Om du kan hitta en fördel i en jämn match som till exempel en mycket bättre målvakt eller ett starkt hemmalagsfacit som inte riktigt reflekteras på oddsen så bör du ta tillfället att utnyttja detta.

Hur du lägger ditt första spel

 • Börja med att sätta upp en spelbudget som du är redo att använda för att spela för.
  Riskera aldrig mer än vad du känner att du har råd att förlora.
 • Välj sedan ut några av våra rekommenderade bookmakers. Vi råder dig att registrera ett konto och göra en insättning hos så många bookmakers som möjligt så att du kan be om så att du på så vis kan ta del av så många välkomstbonusar som möjligt. Genom att ha flera konton hos olika spelsidor kommer du ha fördelen av att kunna jämföra odds hos de olika spelsidorna, spela alltid där du får det bästa oddset, bästa oddsbonuar.
 • Känn till sannolikheterna för oddsen. Du kan hitta många oddsomvandlingsverktyg som omvandlar decimalodds till sannolikheter. Tror du att ditt lag kommer att vinna med en högre procentsats än vad oddsen antyder? Då har du hittat ett fint odds!
 • Satsa tidigt! Oddsen blir mer och mer anpassade desto närmare man kommer matchstart.
  Genom att satsa tidigare kan du satsa på marknader som ännu inte är ”mogna” och som är mycket lättare att slå.
 • Jämför olika odds. Det är viktigt att söka efter de bästa oddsen på det lag som du vill satsa på och jämföra vad de olika spelsidorna erbjuder! Oddsen och marknaderna på alla evenemang skiljer sig åt mellan bookmakerna. I det långa loppet finns det bara fördelar med att hitta högre odds genom att jämföra odds från olika spelsidor när man har tillgång till flera sportbooks.
 • Kom ihåg att inte satsa för mycket live under en match, livebetting är svårt.
  Disciplin är verkligen viktigt när det gäller sportspel, casha inte ut (sälj inte) ditt spel i panik om ditt lag ligger under med ett mål tidigt i en match.
  Livebetting kan vara ett bra verktyg för en skicklig spelare men du behöver lite erfarenhet av betting innan du kan utnyttja det till fullo.
 • För statistik över dina spel! Du kan använda dig av ett anteckningsblock eller ett enkelt Excel-ark, det viktiga är att du alltid har en tydlig överblick över dina vinster och förluster.

Det är viktigt att jämföra odds bland olika sidor, se till exempel hur odds skiljer sig på vem som ska vinna VM 2022 nedanför

Arbitrage betting – det enda garanterade sättet att tjäna pengar på betting

Arbitrage betting är när man som spelare utnyttjar obalansen på en spelmarknad olika spelbolag emellan, man drar alltså nytta av oddsskillnader som kan uppstå på vissa spelmarknader.
Man kan till exempel spela på två utfall på en marknad när du ser att båda valen är minst x2.00 på olika spelsidor. Spelar du till exempel på att det ska bli under 2.5 mål i en match till ett odds av x2.25 på en spelsida och sedan hittar en annan spelsida som erbjuder över 2.5 mål i samma match till ett odds av x2.05 så har du en garanterad vinst. Det blir en garanterad vinst då du som minst dubblar din insats oavsett utfallet av matchen.

Det är väldigt svårt att hitta dessa marknader där du kan utnyttja obalansen spelbolagen emellan men det är absolut möjligt. För att kunna utnyttja den här spelstrategin gäller det att man har spelkonton hos flera spelsajter samt att man studerar oddsen noggrant och håller sig uppdaterad.

Kolla in våra recensioner för att se vilka spelbolag vi rekommenderar att du öppnar upp ett konto och spelar hos.

FAQ Spelstrategier

Vilken är den bästa spelstrategin?

Den bästa strategin är att luta sig mot sin kunskap. Med det menar vi att du bör spela på de sporter och de ligor som du känner till samt hålla sig till vanliga och enkla marknader till en början.

Kan man tjäna pengar på betting?

Ambitionen är givetvis att alltid vinna när man spelar. Med det sagt ska man alltid komma ihåg att man ska spela för att det är kul och spännande och absolut inte se det som en typ av inkomstkälla.

expekt
100% bonus upp till 1500 SEK
Spela Här Regler och villkor
 • Snygg layout
 • Grym bonus
 • Fokus på sport
 • Snygg layout
 • Grym bonus
 • Fokus på sport

Regler och villkor

18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Betalningsmetoder

nordicbet logo
100% upp till 500 kr + 100 bonusspins
Spela Här Regler och villkor
 • Bra välkomsterbjudande
 • Spela på högre såväl lägre divisioner i det svenska seriesystemet
 • Enkelt att hitta allt på sidan
 • Bra välkomsterbjudande
 • Spela på högre såväl lägre divisioner i det svenska seriesystemet
 • Enkelt att hitta allt på sidan

Regler och villkor

18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor

Betalningsmetoder