Missförstå oss inte, vi älskar våra Premier League-spelare och vi har några av de absolut bästa spelarna i världen i den engelska högstaligan redan nu. Liverpool har Salah, Chelsea med Kanté, Man City har De Bruyne och Manchester United har till och med plockat upp Ronaldo för andra gången i ordningen. Men ändå, skulle det inte vara coolt att ha flera av de största stjärnorna på de engelska planerna? Det finns så många fantastiska fotbollsspelare som vi hoppas ska spela i Premier League en dag. Här kommer vår önskelista med fem namn.

ROBERT LEWANDOWSKI

Just nu kan man säga att bra prestationer och Lewandowski går hand i hand. Den 33-åriga polska anfallsstjärnan var nyligen utsedd till 2021:s bästa manliga fotbollsspelare av den engelska tidningen The Guardian, och det är inte svårt att förstå varför. Lewandowski fortsätter att briljera som en fantastisk avslutare och visar på skolsboksexempel på hur man ska bete sig med bollen i avslutsläge både utanför boxen och runt målet. Han har inte bara tekniken, utan han har också förmågan att få till en slutprodukt. 

Lewandowski har gjort över 300 mål i alla tävlingar för sin nuvarande klubb Bayern München, för att inte tala om nio Bundesliga-titlar, en Champions league-titel, fyra DFB Cup-titlar och var 2020 utsedd till årets manliga spelare av FIFA.

Polacken verkar inte slå av på takten och kommer högst troligt lägga till ytterligare titlar och utmärkelser innan han lägger av. Bara under denna säsong har Lewandowski gjort 19 mål i Bundesliga och nio i Champions League för sitt Bayern München. Vilken Premier League-klubb skulle säga nej till den typen av konsekventa målskörd från en anfallare?

LIONEL MESSI

Det finns inte mycket mer att säga om Messis storhet. Den 34-åriga argentinska anfallsstjärnan har spenderat majoriteten av sin sanslöst framgångsrika karriär i FC Barcelona, men han har fångat hjärtan och sinnen av fotbollsfans över hela världen med sin sublima målskörd i allmänhet och passion för spelet fotboll i synnerhet. 

Messi bytte nyligen klubb från sitt älskade FC Barcelona till Paris Saint-Germain då ett nytt kontrakt inte gick att lösa hos Barca. Detta ledde till en tårfylld avskedspresskonferens hos den katalanska klubben. Listan på titlar med FC Barcelona är minst sagt omfattande, med fyra Champions League-titlar, tio La Liga-titlar och sju Copa Del Rey-titlar. Utöver detta har vi även de individuella utmärkelserna under åren inkluderat 2019:s års FIFA:s årets manliga spelare och sju Ballon d’Or-utmärkelser. Leo Messi har dessutom gjort väl över 600 mål för FC Barcelona i alla tävlingar. 

Lionel Messi har redan gjort en hel del mål i Paris Saint-Germain och framtiden i den franska högstaligan ser ljus ut. Men kom igen, skulle han egentligen inte föredra att signa för en Premier League-klubb nästa säsong? Tottenham kan tänkas behöva en ny anfallare…

KYLIAN MBAPPÉ

Där finns inte många spelare som har fångat en hel fotbollsvärlds uppmärksamhet som den 23-årige franske stjärnan. Den unga anfallaren är inte bara en unik talang med sina dribblingar, sin snabbhet och sina avslut, utan han har också en fantastisk kreativitet som leder till både mål och assist.

Under sin tid i PSG har Mbappé redan gjort närmare 150 mål i alla tävlingar, vunnit den franska ligan fem gånger och den franska cupen tre gånger. Sen har vi ju även VM-vinsten med Frankrike 2018 där Mbappe verkligen tog steget in i en hel fotbollsvärlds hjärtan med sin exceptionella talang. PSG kommer troligen att vinna Ligue 1 även detta år, något de ska tacka Mbappé för. Han har öst in mål både i Ligue 1 och ute i Champions League. Det är alldeles uppenbart att den franske talangen blivit en spelare som kan producera poäng för sitt Paris Saint-Germain. 

Kylian Mbappé skrev nyligen på ett nytt kontrakt för PSG som sträcker sig till 2025. Det lär med andra ord dröja innan fransmannen lämnar den franska huvudstaden.

ERLING BRAUT HAALAND

Visst är vi många som har längtat efter att se den norske superanfallaren Erling Haaland i Premier League? Det är ingen hemlighet att han länge haft en stark koppling till Manchester City, då hans far spelat i klubben tidigare. Nu är Erling Haaland mycket riktigt klar för den engelska storklubben och det ska bli otroligt spännande att se vad han kan bistå med i världens bästa liga. 

Den gångna säsongen dominerade anfallaren i Bundesliga för sitt Borussia Dortmund. Han har under sin tid i Tyskland snittat runt ett mål per match för Borussia Dortmund och det är siffror som egentligen talar sitt tydliga språk utan att man behöver kommentera det närmare. 

Samtidigt har Haaland inte haft samma succé när det kommer till titlar på grund av den tuffa rivaliteten mellan Borussia Dortmund och Bayern München. Troligen är det därför som en flytt till Manchester City har lockat väldigt mycket. Det finns mycket som talar för att Erling Haaland kommer att bärga både en och två titlar under sin tid på Eastlands. 

GIANLUIGI DONNARUMMA

Det är inte ofta en målvakt kommer in på den här typen av listor före en anfallare, mittfältare eller försvarare. Men när de väl gör det, vet man om att platsen på listan är välförtjänt. Gianluigi Donnarumma krossade brittiska hjärtan när han hjälpte Italien att vinna EM-finalen mot just England 2020. Den otroligt kylige målvakten räddade tre straffsparkar i straffläggningen. Matchen var otroligt jämn både innan och under förlängningen, varpå straffläggning var det enda sättet att skilja lagen åt. Den ståtlige italienske målvakten var i fin form hela mästerskapet och fick faktiskt utmärkelsen som hela mästerskapets bästa spelare. 

Trots Donnarummas nästan provocerande bra räddningar mot England i landslagsdressen finns det definitivt inte några bekymmer för honom att ansluta till Premier League. Mycket också för att han är den typen av spelare som du helt enkelt hatar om du inte har honom i din klubb. 

Redan vid 22 är det endast fantasin som sätter gränser för en spelare med Donnarummas talang. Dock kvarstår det faktum att han är kontrakterad av PSG (som helt enkelt just nu har de flesta bästa spelarna hos sig) vilket försvårar möjligheterna för en flytt till Premier League. Dessutom är Donnarumma precis värvad av PSG inför säsongen 2021/2022, efter att ha spelat sex säsonger i AC Milan. Under sina sex säsonger i Milano samlade han på sig imponerande 88 hållna nollor och 265 insläppta mål. Det är ett facit som ser ut att kunna upprepas i målvaktens nya klubb. Där har han imponerat ganska omgående. 

För den som minns straffläggningen i EM-finalen, där Donnarumma räddade den sista straffen från Saka, minns kanske också att målvakten inte ens firade räddningen som innebar EM-guld till Italien. Tydligen var han inte medveten om att det innebar EM-guld. “Jag firade inte räddningen för jag insåg inte att vi hade vunnit”, förklarade Donnarumma i en intervju efteråt. “Jag var redan ledsen efter att Jorginho missade sin straff och jag trodde vi hade förlorat, men jag var tvungen att fortsätta spela. Sen helt plötsligt såg jag mina lagkamrater komma springandes mot mig och det var då allt började. Jag fattade ingenting!”. 

Visst kan man se framför sig hur Gianluigi Donnarumma får hjälterollen i viktiga matcher för en Premier League-klubb i framtiden? Vi räknar inte bort italienaren från världens bästa liga. Någon gång i framtiden hoppas vi se honom i Premier League.